NEWS

UJAWNIAMY TERMINY KOLEJNYCH GAULT MILLAU TOURS

Najbliższe wydarzenia odbędą się w Krakowie oraz Sopocie

Ponad 150 szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska spotka się
4 września 2017 r. w Krakowie. A w Sopocie, 18 września br., Gault&Millau będzie gościć
najlepszych kucharzy z Pomorza, Kujaw, Mazur, Warmii, Suwalszczyzny i Podlasia. Podczas tych
dwóch spotkań regionalnych zostaną także wręczone nagrody dla najlepszych szefów kuchni
w pięciu kategoriach.


Na spotkania zapraszani są szefowie kuchni, reprezentujący restauracje, które znalazły się w ostatniej
edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017. Wśród zaproszonych są też restauracje, które
inspektorzy Gault&Millau wizytowali w tym roku i które mają szansę znaleźć się w przewodniku na
rok 2018. Samo zaproszenie na Tour jest już dla szefów kuchni wyróżnieniem i dowodem uznania.
Podczas dwóch ostatnich w tym roku regionalnych wydarzeń będą przyznane nagrody dla
najlepszych szefów w pięciu kategoriach:
- Szef Roku
- Szef Jutra
- Młody Talent
- Kobieta Szef
- Szef Kuchni Tradycyjnej
Każdy z nagrodzonych szefów zaprezentuje swoje popisowe danie, inspirowane produktami
tegorocznych partnerów Gault&Millau.


Misją marki Gault&Millau i jednocześnie ideą Gault&Millau Tour jest stałe i kompleksowe
podnoszenie poziomu kulinarnego w naszym kraju. Zależy nam, by w ten sposób integrować
środowisko gastronomiczne w Polsce oraz tworzyć płaszczyznę do wymiany wiedzy i doświadczeń
dających nowe perspektywy. Bardzo ważne jest dla nas również zwrócenie uwagi na unikalny
charakter kultury i tradycji danego regionu, poprzez jego kuchnię i regionalne produkty, które
wykorzystują zaproszeni szefowie.


Więcej informacji o nadchodzących spotkaniach regionalnych na profilu Gault&Millau Polska na
Facebooku: https://www.facebook.com/gaultmillaupolska/


Szczegóły dotyczące miejsc i przebiegu spotkań podamy w drugiej połowie sierpnia. Jesteśmy też do
Państwa dyspozycji w razie jakichkolwiek pytań.


MAGAZYN

Nr 176/2018

NA OKŁADCE: Obsługa na medal, spowiedź polskich kelnerów.
W ŚRODKU: Wywiad: René Redzepi o Nomie 2.0.




PARTNERZY

Advertisement