NEWS

SPOTKANIE Z MARKĄ TORK NA PGE NARODOWYM

14 września na Stadionie Narodowym PGE Narodowy w Warszawie, miejscu najlepszych wydarzeń sportowych, rozrywkowych i biznesowych w Polsce, odbyło się spotkanie reprezentantów firm i mediów zajmujących się branżą nieruchomości z przedstawicielami firmy Essity

Spotkanie było poświęcone nowym produktom i rewolucyjnym rozwiązaniom w utrzymaniu czystości obiektów o dużym natężeniu ruchu. Gospodarzami spotkania były Wioletta Broda, Senior Product Manager i Ewelina Bagińska, Key Account Manager.

Wioletta Broda przedstawiła gościom przełomowe i nowoczesne rozwiązanie do wycierania rąk – Tork PeakServe®, system niekończących się ręczników, idealnie sprawdzający się w miejscach o dużym natężeniu ruchu. Marka Tork połączyła ręczniki w roli o wysokiej wydajności z ręcznikami składanymi, które można łatwiej uzupełniać tworząc rewolucyjną hybrydę. Nowy produkt łączy nieosiągalną dotychczas wydajność z unikalnym sposobem dozowania ręczników. Tork PeakServe® przeznaczony jest głównie do miejsc o dużym natężeniu ruchu. Sprawdzi się np. na stadionach, lotniskach, w centrach handlowych, gdzie łazienki są często zatłoczone i brudne, a ich utrzymanie w czystości stanowi duże wyzwanie dla osób odpowiedzialnych za zarządzanie obiektem. Wioletta Broda podkreśla, że „bez względu na to, czy mówimy o zarządzaniu stadionem, salą koncertową czy lotniskiem, umożliwienie gościom jak najszybszego skorzystania z czystej łazienki to klucz do sukcesu biznesowego.”


W drugiej części spotkania goście mieli okazję bliżej poznać Tork EasyCube™. O najnowszej aplikacji internetowej, która ułatwia ekipom sprzątającym wykonywanie swoich działań opowiadała Ewelina Bagińska. „Gdy personel sprzątający i kierownicy mają dostęp do informacji o aktualnym zapotrzebowaniu, metodyka sprzątania ulega całkowitej zmianie. Praca w dużych obiektach – takich jak stadiony czy lotniska – przestaje być frustrującą zgadywanką, a staje się precyzyjnie określonym zadaniem.” – twierdzi Ewelina Bagińska. Tork EasyCube™  to usługa w chmurze, która zbiera dane z poszczególnych urządzeń i przekazuje personelowi sprzątającemu aktualne informacje o stopniu zużycia ręcznika, papieru, mydła czy środka dezynfekującego do rąk. System informuje też o liczbie gości korzystających z danego pomieszczenia. W ten sposób powstała nowa filozofia sprzątania, która pozwala uniknąć zbędnej pracy, zapewnia większe zadowolenie klientów i rewolucyjnie zwiększa motywację personelu. Zamiast sztywnego harmonogramu personel sprzątający korzysta z tabletów informujących, gdzie i co wymaga interwencji.


Tork PeakServe® i Tork EasyCube™ to najnowsze rozwiązania marki Tork, a także doskonały przykład na to, że marka stale monitoruje potrzeby i oczekiwania rynku oraz wychodzi im na przeciw wprowadzając innowacyjne i praktyczne rozwiązania.



1. EDYCJA WARSAW BUBBLES DAY

To jedyny w Polsce festiwal promujący kulturę szampańską i prezentujący bogactwo szampańskich bąbelków. Wydarzenie odbędzie się już 22. września w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie.

W programie:
- otwarte degustacje szampanów prezentowanych przez najważniejsze domy szampańskie,
- warsztaty food pairingowe prowadzone przez Josepha Seeletso,
- degustacje komentowane Ambasadorów Champagne Gosset i Champagne Perrier-Jouët,
- wykłady na temat pasjonującej historii szampana w Polsce,
- panele z ekspertami Stowarzyszenia Sommelierów Polskich i portalu Winicjatywa,
- pokazy mistrzów w przyrządzaniu koktajli na bazie szampana,
- szampańskie inspiracje z Berlina.

Dom Towarowy Braci Jabłkowskich, ul. Bracka 25 w Warszawie

Szczegółowy program wydarzenia i bilety znajdziecie na: www.warsawbubblesday.pl

NA WARSZTATY ZOSTAŁY JUŻ OSTATNIE MIEJSCA: zgłoszenia na warsztaty przyjmowane są w formularzu zakupu biletu (prosimy o wpisanie wybranych szkoleń) lub mailem na adres: wbd@dom-szampana.pl


URODZINOWA KOLACJA WE WROCŁAWSKIEJ RESTAURACJI TASZKA

Już 16 września ambasada portugalskich smaków we Wrocławiu, Taszka - Wine & Petiscos obchodzić będzie pierwsze urodziny. Z tej okazji tutejszy szef kuchni - Nuno Matos zaprosił do współpracy przy jubileuszowej kolacji Justynę Słupską Kartaczowską szefową restauracji jadka.

Ta kooperacja wróży jedno - polsko-portugalską ucztę w nowoczesnym wydaniu.

Taszka działa we Wrocławiu dopiero od roku, ale dzięki swojej jasnej koncepcji i ogromnej merytorycznej wiedzy idącej za pomysłem na kuchnię i wine bar, odniosła spory sukces i wpisała się w świadomość smakoszy. To tutaj we Wrocławiu chodzi się na niebanalną portugalską kuchnię i sprawdzać nowe butelki, które Kalina Pietrzak, właścicielka miejsca, sprowadza tutaj z wielką dbałością.

Uczczeniem pierwszego roku działalności Taszki będzie 9-daniowa kolacja degustacyjna wydana wspólnie przez Nuno Matos, który zanim trafił do Wrocławia zdobywał doświadczenie w Fat Duck***, Saturne* w Paryżu, czy Restaurante Zaranda** i Justyna Słupska Kartaczowska, która pracowała na stanowisku sous chefa w La Palme de Or**, ponad trzy lata była szefem w restauracjach Hotelu Monopol we Wrocławiu, a obecnie jest współwłaścicielką i szefową kuchni restauracji jadka. Justyna i Nuno, to dwie mocne postaci wrocławskiej gastronomii, dla których bliskie są ich narodowe kuchnie, ale którzy przy tym zachowują wysoką kreatywność i nie przyjmują biernie tradycji kulinarnych, lecz interpretują je według własnych smaków i estetyki.

Podczas urodzin z pewnością nie zabraknie pierogów, czy bacalhau i dobrego wina, za którego pairing odpowiadać będą, obecni na kolacji, przedstawiciele portugalskiej winnicy VADIO. Obowiązkowy na urodzinach tort przygotuje zaprzyjaźniona, wrocławska cukiernia NANAN. Po kolacji gospodarze zapraszają na parkiet w gorącym portugalskim klimacie.

1. urodziny Taszki
16 września 2017, godzina 19:50

link do wydarzenia na FB https://www.facebook.com/events/131318457494085


MAGAZYN

Nr 172/2018

NA OKŁADCE: Z zamiłowania do dobrego jedzenia. Krzysztof Janiszewski, restaurator.
W ŚRODKU: gastronomiczny potencjał Instagrama. Czy social media są niezbędne w marketingu restauracji?


PARTNERZY

Advertisement