NEWS

MAKRO POLSKA I FUNDACJA KLUBU SZEFÓW KUCHNI WSPIERAJĄ WIELKĄ ORKIESTRĘ ŚWIĄTECZNEJ POMOCY

Sieć hurtowni MAKRO Polska wspólnie z Fundacją Klubu Szefów Kuchni wspierają 26. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 14 stycznia w Warszawie najlepsi szefowie kuchni ugotują dla uczestników 4500 litrów zupy, powstanie również specjalna Restauracja WOŚP.

Zebrane fundusze zostaną przekazane na wyposażenie oddziałów neonatologicznych.

14 stycznia pod Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie na uczestników 26. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy czekać będzie 4500 litrów zupy pomidorowej z warzywami i wołowiną, przygotowanej specjalnie przez szefów z Klubu Szefów Kuchni. Pieniądze zebrane za ten wyjątkowy poczęstunek trafią do puszek WOŚP. „Mamy nadzieję, że zupa rozgrzeje nie tylko brzuchy, ale i serca Polaków w tym wyjątkowym dniu” – mówi Jarek Walczyk, Prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

Dodatkowo w specjalnie przygotowanym namiocie powstanie restauracja pop-up, w której dania dla wyjątkowych gości przygotują znani szefowie kuchni, m.in. Jarek Walczyk, Tomasz Purol, Dariusz Struciński, Ernest Jagodziński, Łukasz Konik czy Konrad Birek. Wsparcie zapewnią także Paweł Serafin – szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie oraz Michał Grzywacz i Cezary Powała – szefowie kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie. W menu Restauracji WOŚP znajdą się potrawy takie, jak: wędzony sum z palonym ziemniakiem, musem z kalafiora i rukolą, żurek z wędzonym węgorzem, mlekiem kokosowym i chili czy beza z mascarpone i marakują.

Partnerem produktowym inicjatyw Fundacji Klubu Szefów Kuchni w ramach 26. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy jest MAKRO Polska. Sieć hurtowni dostarczy wysokiej jakości produkty, potrzebne do przygotowania zupy oraz dań w Restauracji WOŚP. Dodatkowo MAKRO Polska przekazało na licytację specjalną kolację „szytą na miarę”, którą dla zwycięzcy aukcji przygotują Michał Grzywacz i Cezary Powała, szefowie kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie.

Fundusze zebrane w ramach 26. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zostaną przekazane na wyrównanie szans leczenia noworodków na podstawowych oddziałach neonatologicznych poprzez doposażenie ich w specjalistyczny sprzęt ratujący życie i zdrowie dzieci.


MAGAZYN

Nr 175/2018

NA OKŁADCE: Kulinarna Rapsodia.
W ŚRODKU: Smak Gwiazdek. Do stolicy Polski przyjechali: z Japonii – Zaiyu Hasegawa (Den**), z Peru – Mitsuharu Tsumura (Maido), ze Stanów Zjednoczonych – Fredrik Berselius (Aska**), z Hiszpanii – Dani Garcia (Dani Garcia Restaurant 2**) oraz Josean Alija (Nerua 1*), z Danii – Søren Selin (AOC**) i Jonathan K. Berntsen (Clou 1*).


PARTNERZY

Advertisement