NEWS

KULINARIA NA FESTIWALU NOWE EPIFANIE

Festiwal odbędzie się w dniach 14.02-25.03 w Warszawie a motywy przewodnie części kulinarnej to: post, przednówek i prostota.

Z okazji festiwalu niektóre restauracje wprowadzają specjalne festiwalowe menu postne i inicjatywa rozwija się z każdym kolejnym rokiem. Kuratorką kulinarną festiwalu jest Monika Kucia.

Podczas tegorocznej edycji odbędą się:

- 24 lutego: warsztaty dobroczynne Krystyną Zgódką, gospodynią na plebanii, dla podopiecznych Wspólnoty Sant'Egidio 

- 27 lutego w Centrum Sztuki Współczesnej: Bieda Król - wydarzenie artystyczno-kulinarne o resztkach i śmieciach, i o tym, co popsute i niechciane, a co może dać nam zaskakująco dużo. Wydarzenie przygotowane wspólnie z: Alicją Patanowską i Michałem Czekajło w Centrum Sztuki Współczesnej w Warszawie. Pojawią się: niezwykła porcelana we fragmentach, jadalne pleśnie, a na pile zagra Anna Bojara-Czarnecka

- 10 marca: warsztaty historyczne "Królowie postu: ocet, miód i chrzan" w Pałacu w Wilanowie

- 13 marca: na temat kuchni postnej i roślinnej z Martą Dymek i Pawłem Bravo


Szczegółowy opis znajdziecie na stronie: http://noweepifanie.pl/wszystkie-wydarzenia-festiwalu/#Kulinaria


MAGAZYN

Nr 174/2018

NA OKŁADCE: Marcin Koch, właściciel Bazaru Kocha i Talerzyków.
W ŚRODKU: wywiad z Philippem'em Mille, szefem kuchni restauracji Le Parc w zamku Les Crayères w Szampanii


PARTNERZY

Advertisement