NEWS

NAJWIĘKSZE WYDARZENIE KULINARNE JUŻ W KWIETNIU W WARSZAWIE

11-13 kwietnia w ramach Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedzi siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata.

Mitsuharu Tsumura (Maido, Lima), Zaiyu Hasegawa (Den, Tokio), Søren Selin (AOC, Kopenhaga), Dani Garcia (Dani Garcia Restaurant, Marbella), Fredrik Berselius (Aska, Nowy Jork), Josean Alija (Nerua, Bilbao) i Jonathan. K Berntsen (Clou, Kopenhaga) - będą gościć już w połowie kwietnia w Warszawie. Szefowie mają łącznie 10 gwiazdek przewodnika Michelina, a ich restauracje znajdują się na liście The World’s 50 Best Restaurants S.Pellegrino. Polską kuchnię, jej tradycje i produkty, przybliży kilka doskonale znanych nazwisk. Pod przewodnictwem Roberta Trzópka, szefowie Justyna Słupska-Kartaczowska, Marcin Popielarz, Jacek Grochowina, Bartek Szymczak i Paweł Pojawa będą wspólnie pracować nad Gala Dinner i Open Gourmet.

Na uroczystej Gala Dinner zagraniczni szefowie zaserwują 8-daniowe menu degustacyjne. Ostatniego dnia, podczas Dnia Otwartego - gwiazdkowi szefowie będą dostępni dla szerokiej publiczności. Każdy, kto zakupi bilet na Open Gourmet (sprzedaż rusza 15 marca), będzie miał możliwość degustacji 7 dań od siedmiu zaproszonych szefów.

W trakcie trzydniowego wydarzenia nie zabraknie degustacji polskich produktów czy odwiedzin najciekawszych adresów restauracyjnych. Podczas branżowego spotkania i przy współuczestnictwie twórców rankingu The World’s 50 Best Restaurants S.Pellegrino i światowych mediów szefowie będą rozmawiać o trendach, przyszłości Europy Środkowo-Wschodniej jako kierunku dla turystyki kulinarnej, konceptach restauracyjnych, fuzji kultur, inspiracjach i nowych pokoleniach szefów.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.


MAGAZYN

Nr 177/2018

NA OKŁADCE: Kuchnia bliska sercu. Olga Lompa, szefowa kuchni w Pałacu i Folwarku Galiny.
W ŚRODKU: Wywiad z Kristianem Thomasenem Braskiem, właścicielem globalnej agencji Bon Vivant Communications.




PARTNERZY

Advertisement