NEWS

JAK POWINNI BYĆ UBRANI PRACOWNICY PIEKARNI I CUKIERNI?
Kto pracuje w piekarni czy przy produkcji w cukierni, ten wie, że są to miejsca, w którym występuje szereg zagrożeń, takich jak ruchome części maszyn, ostre krawędzie, śliska podłoga, wysokie temperatury, gorący tłuszcz, para.
Materiał firmy Tedmar Quality Uniforms Zgodnie z przepisami HACCP, jak również zgodnie ze zdrowym rozsądkiem, odzież robocza pracownika piekarni czy cukierni przede wszystkim musi go chronić. Na taki strój...więcej
MCDELIVERY JUŻ W WARSZAWIE
McDonald’s rusza z nową usługą dostaw w aplikacji UberEats. Od 1 lipca wybrane restauracje McDonald's w Warszawie oferują możliwość zamówienia produktów z dowozem przez ogólnodostępną aplikację UberEats.
Dostawy są realizowane na terenie dzielnic: Śródmieścia, Mokotowa, Żoliborza, Ochoty, Ursynowa, Woli i Pragi Południe w godzinach 11-23. Obsługują je 23 restauracje z sieci. Użytkownicy aplikacji mobilnej...więcej
ZNAMY 11. FINALISTĘ KPP 2017
Międzynarodowe Mistrzostwa w Podawaniu Baraniny wygrali Emil Klimas i Dawid Feist z Restauracji Cucina w Poznaniu.
W sobotę, 12 sierpnia odbył się ostatni z konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski – Międzynarodowe Mistrzostwa w Podawaniu Baraniny. W konkursie udział wzięło 6 drużyn. Ekipy miały dwa zadania....więcej
KOLEJNY MŁODY TALENT
Alicja przyznaje, że zamiłowanie do gotowania obudziło się w niej dopiero niedawno, a szkołę gastronomiczną wybrała wręcz przypadkowo. Jednak dzięki stażowi w restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju - wygranemu w programie Szef dla Młodych Talentów - mogła upewnić się, że gastronomia to szkoła życia
- Niektórzy od razu wiedzą, że gotowanie to ich miłość, ale u mnie tak nie było. Czasami podpatrywałam, co mama robi w kuchni, ale nigdy mnie to szczególnie nie pociągało. Dopiero w szkole zauważyłam,...więcej
PROGRAM "SZEF DLA MŁODYCH TALENTÓW" WSPIERA KOLEJNYCH UCZNIÓW
Konrad to 18-letni Zakopianin, który kocha góry, ale jeszcze bardziej kocha gotowanie i to właśnie z nim wiąże swoją przyszłość. Dzięki programowi Szef dla Młodych Talentów mógł uczyć się nowych technik kulinarnych od Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju
– Po raz pierwszy zetknąłem się z gotowaniem, kiedy zacząłem pracę w firmie cateringowej. Wtedy zrozumiałem, że jest to coś, co mnie cieszy i czym chcę się zajmować – opowiada Konrad Wnęk z Zespołu Szkół...więcej
KAMPANIA FRENCH TOUCH
Kuchnia francuska to dla wielu szefów kuchni na całym świecie źródło inspiracji - ze względu na swoje bogactwo, ale również dlatego, że jest zdrowa. Coraz więcej jej wpływów zaobserwować możemy także w Polce.
We Francji jedzenie to styl życia i nieodłączny element kultury. – Spożywanie posiłków jest dla nas tak samo ważne, jak ich przygotowywanie – tłumaczy David Gaboriaud, szef kuchni, ambasador kampanii French...więcej
poprzednia 1 2 3 4 5 następna

MAGAZYN

Nr 166/2017

NA OKŁADCE: Restaurator Piotr Popiński.
W ŚRODKU: wywiad z Henrym McGovernem, założycielem firmy AmRest, prowadzącej ponad 1200 restauracji w 13 krajach świata


PARTNERZY

Advertisement