NEWS

WIELKOPOLSKI KUCHARZ ROKU 2018
Konkurs im. RAFAŁA JELEWSKIEGO odbędzie się 8. czerwca 2018 r. w Hotelu PURO w Poznaniu. Znacząca większość uczestników to kucharze pracujący w najlepszych lokalach gastronomicznych w Wielkopolsce.
Konkurs ma na celu odkrywanie, poznawanie i zaprezentowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski w jej współczesnej aranżacji, zgodnej z obowiązującymi światowymi trendami, jak również stworzenie okazji do...więcej
KOLEJNA EDYCJA WARSAW PACK
Znamy już termin IV Edycji Międzynarodowych Targów Techniki Pakowania i Opakowań - Warsaw Pack 2019, odbędą się 5-7marca na terenie Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie k/Warszawy.
Poprzednia edycja Targów spotkała się z bardzo pozytywnymi opiniami  wystawców jak i odwiedzających. Na hali o powierzchni 20 000m2 pojawiło się 200marek branży opakowaniowej a targi odwiedziło 9 000 osób...więcej
PIĄTA EDYCJA FESTIWALU POLSKICH WINA I CYDRÓW I DRUGA EDYCJA KONKURSU WINIARSKIEGO POLSKIE KORKI
Festiwal odbywa się corocznie na przełomie wiosny i lata w restauracji SPOT. Poznaniu - w tym roku w terminie 16-17 czerwca. Patronat Honorowy nad festiwalem objął Marszałek Województwa Wielkopolskiego.
Tym razem współorganizatorem wydarzenia jest magazyn Ferment oraz Winicjatywa. Wydarzenia w SPOT. mają charakter całodzienny, a na ich program składają się: przedpołudniowe zamknięte degustacje komentowane...więcej
RYNEK ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ BĘDZIE RÓSŁ 20% ROCZNIE
Ostatnia dekada to dynamiczny rozwój rynku żywności ekologicznej w Europie. W Polsce liczba specjalistycznych gospodarstw, producentów, dystrybutorów również systematycznie rosła. Jaka przyszłość czeka branżę? Jakim wyzwaniom będzie musiała sprostać w najbliższym czasie? Czy dogonimy Europę?
Informacja prasowa Żywność zdrowa i eko – gdzie leży różnica? Przyzwyczajenia żywieniowe Polaków mocno ewoluują. Niestety, zauważalna zmiana nawyków nie zawsze idzie w parze z odpowiednią wiedzą. Jednym...więcej
MISTRZOSTWA POLSKI SOMMELIERÓW 2018
Najlepsi sommelierzy po raz 18. wystartują w Mistrzostwach Polski Sommelierów. Konkurs odbędzie się 26 maja w salach Hotelu Regent w Warszawie.
Organizatorem zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich, a uczestnikami członkowie Stowarzyszenia pracujący zarówno w kraju, jak za granicą. Mistrzostwa mają dwa etapy: kilkugodzinne eliminacje...więcej
TRZY TYGODNIE Z RIESLINGIEM
To już czwarta, organizowana przez Niemiecki Instytut Wina, ogólnopolska akcja Riesling Weeks, która odbędzie się w dniach od 7 do 27 maja.
Celem akcji jest promocja jakości niemieckiego rieslinga i win z Niemiec. W tym okresie będzie można skosztować niemieckich rieslingów w specjalnych cenach, podczas ciekawych spotkań i nie jednokrotnie...więcej
poprzednia 1 2 3 4 5 następna

MAGAZYN

Nr 174/2018

NA OKŁADCE: Marcin Koch, właściciel Bazaru Kocha i Talerzyków.
W ŚRODKU: wywiad z Philippem'em Mille, szefem kuchni restauracji Le Parc w zamku Les Crayères w Szampanii


PARTNERZY

Advertisement