NEWS

WYJĄTKOWY TYDZIEŃ
Od 25 sierpnia do 3 września w Warszawie odbędzie się trzecia edycja festiwalu Fine Dining Week. Restauracje biorące udział w wydarzeniu przygotują 5-daniowe menu degustacyjne w specjalnej cenie 119 zł.
Najbardziej atrakcyjne stoliki znikają z reguły w ciągu pierwszych 24 godzin, dlatego warto pamiętać o możliwości wcześniejszej rezerwacji (od 4 lipca na stronie: www.FineDiningWeek.pl). Lista potwierdzonych...więcej
SEDNO SMAKU
"Do Sedna. Zapomniane umiejętności" to nowa inicjatywa warszawskiej restauracji Bazar Kocha. Kolacja inaugurująca cykl odbędzie się już 29 czerwca.
Tematem pierwszej odsłony jest 'mleko i ziarno'. Każda kolacja będzie składała się z sześciu elementów: dwóch przystawek, zupy, dwóch dań głównych i deseru. Koncepcja opiera się na wykorzystywaniu starych...więcej
SUPERFOOD SZANSĄ DLA RYNKU SPOŻYWCZEGO
Od kilku lat wzmacnia się trend rynkowy dla produktów superfood. Pozytywne wiadomości dla sympatyków super-żywności napływają właśnie z Kalifornii. Według danych Amerykańskiego Urzędu Statystycznego ds. Rolnictwa (NASS) tegoroczne, szacowane plony śliwek kalifornijskich wyniosą 105 tys. ton, co oz
Obfity rok Pozytywne prognozy sierpniowych zbiorów pozwalają zachować optymizm i sądzić, że w roku 2017 Kalifornia będzie miała znaczący wkład w rozwój światowych rynków super-żywności. - Z optymizmem...więcej
FESTIWAL POLSKIE WINA I CYDRY 2017
Wydarzenie odbędzie się już 24 czerwca w Poznaniu
SPOT. co roku organizuje duże, otwarte imprezy kulinarno-winiarskie, których współorganizatorem jest Magazyn Wino. Wydarzenia w SPOT. mają charakter całodzienny, a na ich program składają się: przedpołudniowe...więcej
KRAM GOLF CUP
Już 15 lipca 2017 kolejna IV edycja charytatywnego turnieju golfowego KRAM GOLF CUP.
Jak co roku przyświeca nam szczytny cel. W tym roku gramy dla Lenki. Lenka urodziła się 9 czerwca 2014 roku z wieloma schorzeniami. Między innymi jest to wada wrodzona ośrodkowego układu nerwowego, wada...więcej
WYJĄTKOWA KULINARNA PRZESTRZEŃ W WARSZAWIE
Polish Plate w siedzibie przy Stępińskiej 2 w Warszawie uruchamia kulinarny inkubator.
Zgłoś się, jeśli chcesz stworzyć swój restauracyjny pop-up na lato. Gospodarze zapewniają miejsce z klimatem, infrastrukturę, doradztwo i promocję. Przestrzeń przy Stępińskiej 2 zajmowało kiedyś słynne...więcej
poprzednia 1 2 3 4 5 następna

MAGAZYN

Maj 2017

NA OKŁADCE: Cukiernicy.
W ŚRODKU: Kapibara z Kartageny. Rozmowa z Charliem Otero, szefem kuchni restauracji La Communion w kolumbii


PARTNERZY

Advertisement