NEWS

KOLEJNA EDYCJA FESTIWALU SMAKUJ TRÓJMIASTO
Już 22 października aromaty orientalnej kuchni uniosą się nad gdańskim Garnizonem Kultury. W Starym Maneżu odbędzie się azjatycka edycja Smakuj Trójmiasto - jednego z najpopularniejszych trójmiejskich festiwali kulinarnych.
Miłośnicy orientalnych smaków będą mogli zagłębić się w potrawach kuchni indyjskiej, japońskiej, tajskiej, wietnamskiej i innych. Najlepsze trójmiejskie i warszawskie restauracje przygotują różnego rodzaju...więcej
PRZEWODNIK MICHELIN SZWAJCARIA 2018
W najnowszej edycji pojawiły się dwie nowe dwu-gwiazdkowe restauracje.
Pierwsza z nich to Enstein Gourmet w St. Gallen - to restauracja serwująca awangardową kuchnię francuską, z pięknym widokiem na panoramę miasta. Druga Taverne zum Schäfli w Wigoltingen to bardziej klasyczna...więcej
SFINKS OTWIERA SWOJĄ PIERWSZĄ FABRYKĘ PIZZY
Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył w podwarszawskim Piastowie restaurację Fabryka Pizzy. Jest to pierwszy lokal, w który Sfinks zainwestował w ramach masterfranczyzy tej marki. Mieści się w pasażu handlowym w budynku Rezydencji Warszawskiej przy ul. Warszawskiej
Nowo powstała restauracja, której sala zajmuje powierzchnię ok. 90 m kw. pomieści blisko 70 osób. W ciepłych miesiącach goście będą też mogli skorzystać z sezonowego ogródka. Aranżacja najnowszego lokalu...więcej
2AM: DESSERTBAR KOŃCZY 10 LAT
Z tej okazji barmani, Kamil Foltan i Suichi Ofuchi wspólnie z Janice Wong i zespołem dessert-baru przygotują specjalne menu. Wydarzenie odbedzie się 11 października w 2am dessertbar w Singapurze.
Przedstawiamy menu: Desery i koktajli 1. Purple 2008 Purpurowe słodkie ziemniaki, parfait z czarnej porzeczki, marshmallow lawendowe, sorbet z owoców leśnych, sos z cassisu Green garden Hendricks Gin,...więcej
WEINDICH NA TARGACH POLAGRA
Naszą działalnością łączymy różne branże. Z takim hasłem przewodnim firma wystąpiła podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH 2017.
Na dwóch stoiskach obejmujących łącznie 264 m2 powierzchni spółka z Chorzowa zaprezentowała rozwiązania dla branży przetwórstwa mięsnego i spożywczego. Odwiedzający mogli zapoznać się z urządzeniami wykorzystywanymi...więcej
NOWE RESTAURACJE Z GWIAZDKAMI
2 października ukazała się najnowsza edycja przewodnika Michelin obejmująca Wielką Brytanię i Irlandię. The Araki w Mayfair w Londynie jest najnowszą trzygwiazdkową restauracją w regionie.
Restauracja, która ma jedynie 10 miejsc i serwuje zestaw sushi okamase do 2016 utrzymywała 2 gwiazdki, a w tym roku dołączyła do elitarnej grupy restauracji z najwyższą notą. The Araki to pierwsza japońska...więcej
poprzednia 1 2 3 4 5 następna

MAGAZYN

Nr 168/2017

NA OKŁADCE: Bariści
W ŚRODKU: wywiad z Kurtem Schmidtem, szefem kuchni restauracji 99 w Santiago.


PARTNERZY

Advertisement