NEWS

RANKING THE 100 CHEFS 2018
To jedyny na świecie ranking szefów kuchni skonstruowany wyłącznie przez nich samych.
Pierwszy ranking został opracowany w 2015 r. przez magazyn "Le Chef". Co roku między sierpniem a listopadem 582 szefów kuchni z 2- i 3-gwiazdkowych restauracji z całego świata dokonuje tego wyboru, wypełniając...więcej
MIĘDZYNARODOWE WYSTĘPY
Poland National Culinary Team OSSKiC wystąpi na ExpoGast Culinary World Cup2018 w Luksemburgu.
Ogłoszenie składu reprezentacji odbyło się 2 grudnia podczas uroczystej wigilii OSSiC w hotelu Double Tree by Hilton Warsaw. Przedstawiamy skład trenerów i zawodników: Sebastian Krauzowicz - trener prowadzący...więcej
BANKI ŻYWNOŚCI RUSZAJĄ Z KAMPANIĄ "RATUJ JEDZENIE, KTÓRE DLA INNYCH JEST MARZENIEM"
Z początkiem grudnia ruszyła kampania "Ratuj jedzenie, które dla innych jest marzeniem" Federacji Polskich Banków Żywności.
Stowarzyszenie chce poprzez nią zwrócić uwagę na problem marnowania żywności w Polsce. Rocznie wyrzucanych jest 9 milionów ton jedzenia, to 18 miliardów posiłków, które mogłyby trafić do 2 milionów osób,...więcej
ARTUR GRAJBER NACZELNYM SZEFEM KUCHNI BELVEDERE GOURMETGROUP
Do niedawna pracował jako szef kuchni w restauracji Genesis w Warszawie, a wcześniej przez wiele lat jako szef kuchni hotelu Sheraton
Artur Grajber urodził się w Warszawie w 1969 roku. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w Zespole Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej. To tam właśnie nasiąknął miłością do zawodu kucharza. Jako...więcej
WRĘCZENIE PLAKIET MICHELIN
W dniach 4-5 grudnia w Warszawie i Krakowie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2017 Main Cities of Europe, zorganizowane przez prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego - partnera Przewodnika Michelin.
Plakiety Przewodnika Michelin to dekoracyjne metalowe tabliczki zaprojektowane i wykonane przez Michelin, które pozwalają klientom zidentyfikować restauracje wyróżnione w przewodniku Main Cities of Europe...więcej
ZNAMY FINALISTÓW BOCUSE D’OR POLAND 2018
11 grudnia 2017 r. w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2018.
Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski. Po weryfikacji wniosków pod względem formalnym i przeanalizowaniu receptur komitet wykonawczy pod przewodnictwem Jarosława...więcej
poprzednia 1 2 3 4 5 następna

MAGAZYN

Nr 170/2017

NA OKŁADCE: Młoda krew poznańskiej gastronomii, Krzysztof Łapawa
W ŚRODKU: rozmowa z Jonathanem Knightem i Nickiem Shapirą z Jamie Oliver Restaurant Group.


PARTNERZY

Advertisement